torsdag 31 maj 2012

Resan del 5......

Lördagen den 19Maj-2012.....
Vi beger oss med bussen ner till den lilla hamnstaden Milazzo. Ut på havet för en ca 45 min kort båtfärd till ön Vulcano. Som är en av de vackra Eoliska öarna (Även kallade lipariska öarna.) Dessa är sedan år 2000 uppsatta på UNESCO´s världsarvs lista.


Här gör vi en svettig vandring upp till kraterkanten av Gran Cratera.(300 m öh.).



Här uppe ser vi ner i kratern och det pyser ånga ur de guldfärgade svavelkällorna. En starkt stickande doft av ruttet ägg:).........


 Några valde att fortsätta upp till den övre kratern och gå runt.
Vi valde att avstå pga att det inte kändes hälsosamt att dra in för mycket svavel i lungorna. i stället traskade vi ner och möttes av några söta getter:)

Gruppen mötte upp och vi samlades för en gemensam lunch nere i byn...Tre rätters även till lunch;)


Sedan var det dags för gyttjebad:))) Vi hade tänkt att prova på det enligt sägen så hälsosamma badet. Men den stanken var så kväljande att vi avstod.





Efter badet var det dags för båtfärd igen och sedan åkte vi bussen vidare till Taormina. Där vi nu ska tillbringa våra sista tre nätter......Dagarna ska vi ut på nya äventyr. Så häng kvar.....Det kommer mera;)

onsdag 30 maj 2012

Resan del 4......

Så vaknade vi då ännu en morgon uppe i Mandonie bergen.
I dag kommer vi att göra den (Tror jag alla i gruppen var överens om.) vackraste vandringen.
På mjuka slingrande stigar. Från Mandarinpasset över blomsterklädda bergsängar.
Liten gård i sin lilla dal:)


Då vi var TEMAS första grupp för året, hade det växt igen ganska mycket. Bosse vår guide hade med sig en häcksax;) På några ställen var det riktiga utmaningar att ta sig igenom snår av slingrande, taggiga växter och blöta, leriga stigar.
Dödslilja!
Vackert!!!


 Mystisk ormliknande sak med ben och fötter;)
Rätt som vi traskar omkring och njuter av lugnet och allt vackert händer något mycket ovanligt.                                
Vi får se en hel viltsvinsfamilj.......Dessa "små" grisar är enormt skygga. Men troligtvis låg vinden så att de inte lade märke till oss. Vi fick gått om tid att fota och filma innan de som på en given signal satte full fart iväg och sedan var som bortblåsta:)









Nu vandrade vi vidare ner mot en liten by (Geraci Siculi). Där vi intog dagens picknick i en skuggig liten park. På vägen ner mot byn ser vi hela tiden Etnas snöklädda topp i fjärran.............



Efter lunch blev det en lång bussfärd ner från "fjällvärlden" mot nordkusten via slingrande bergsvägar och genom korkeksodlingar.
Sent på eftermiddagen nådde vi så målet för dagen: Capo `Orlando. En liten mindre badort där vi bodde en natt med fantastisk utsikt från vår balkong:) Äntligen fick vi då ta ett dopp i havet före kvällens middag. Sedan stupade vi som vanligt i säng och sov som klubbade viltsvin;).............





tisdag 29 maj 2012

Resan del 3......

Glömde nämna att vi på väg upp till fjällhotellet stannade till i en liten by för att fika och köpa med oss mandelkakor......En helt underbart god kaka som är vanlig på Sicilien. (Jag hade rullat fram om jag bott här.)





Nu vaknar vi så den 17 Maj 2012 och slår upp fönstret  och möts av den här bilden:). Livet känns allt bra fint just nu!


Det är en kall morgon efter en riktigt blåsig natt. Vi befinner oss uppe i madoniebergen som kallas för de Sicilianska alperna. Här finns flera toppar på kring 2000 meter.




Nu ska vi ge oss i väg på en vandring ca 15 km lång. Det låter ju inte så mycket men det var flera hundra höjdmeter upp och ner. En dag som började kylig. Men som blev rejält svettig innan vi var klara för dagen;)



I Madonies regionala naturpark upplever vi höga kala dramatiska bergväggar varvat med frodiga skogar av ek, bok och äkta kastanj.......Den kalkrika berggrunden ger också en artrik blomsterprakt med orkideér och cyklamen.



Långt där uppe låg en bondgård. Där fick vi provsmaka ricottaost:).










Dagens picknick avnjöts på en äng och smakade som alltid gudomligt:)!!!
















Sista sträckan fram till bussen var det uppför och uppför och ändå mera uppför...........



Lön för mödan blev det dock när vi trötta och nöjda återvänt till hotellet. Vår grupp på 14 pers bestod av en härlig blandning av 4 Nordiska länder.Sju svenskar, ett par från Danmark, ett från Norge och två medelålders damer från Finland. Eftersom det nu var den 17 Maj så bjöd våra Norska vänner Anders och Hilegard laget runt på öl och vi skålade för Norge;)))

Sedan lite vila och så ännu en middag. Dock inte tre rätters idag...........Utan fyra rätters:)))
Snart sov alla gott och i morgon blir det nya äventyr......







måndag 28 maj 2012

Resan del 2.....

Onsdagen den 16 Maj:
Efter att ha sovit ut ordentligt och avnjutit en "fantastisk" frukost (Fniss, fniss.) Så begav vi oss i väg med bussen ca 5 km. Där var vi först på plats vid Villa Romana Del Casale......Ett av de stora världsarven. En antik Romersk kejsarvilla som pga sin arkitektur och sina magnifika golvmosaiker är ett mycket fint exempel på sentida rommar rikets konstverk. (Att vi var där tidigt visade sig snart vara ett mycket klokt val.Då det strömmar hit turister från hela världen. Snart hade vår buss sällskap av många många många bussar).  

Här tillbringade vi ett par timmar och beundrade de helt fantastiska mosaikgolven som ser ut som målningar. Men alltså är små små mosaikplattor. Villan är under ständig restaurering. Så stora delar var tyvärr avstängda.                                                                       

Nu begav vi oss vidare norrut till Grottacalda. Där vi påbörjade vår första vandring. En mycket lätt sträcka på 6 km i ett intressant kalkområde med massor av vildvuxna orkidéer. Här åt vi också veckans första picknick med härlig utsikt över landskapet:)

 Här får bilderna tala:









Efter den här sköna försmaken av vad som väntar oss. Åker vi vidare med bussen längre norrut mot Madoniebergen . Där möts vi av en både dramatisk och fascinerande landskapsbild. På en höjd av 1300 m ö h ligger det fjäll hotell som vi nu ska tillbringa två nätter på.
Snart är det dags för ännu en 3 rätters middag, lite vin och en god natts sömn. För i morgon blir det vandring på riktigt;).

söndag 27 maj 2012

Regndans runt grillen:)

Oj....Nu blev det visst något helt annat här idag. Jag som utlovat reseskildring dag för dag;)
Man kan bara inte lita på mig.

Nej det är helt enkelt så att jag inte kan koncentrera mig i kväll.....Jag ska på två anställnings intervjuer i morgon och lyckas inte få någon ordning på mina fladdriga nerver.

Så del två av resan får vänta tills i morgon. Jag kör lite annat tugg och fladdrar runt lite om helgen i stället;)
Jag investerade i en ny kolgrill häromdagen. Men hallå.....så här såg den inte ut på förpackningen:(
Ja jag vet att lådan var platt och jag borde ha fattat att det inte var en upp blåsbar grill i men ändå;)
Massa olika skruvar, muttrar, brickor och hål som skulle stämma ihop. Jag som tänkte ha korven klar när han i huset kom hem på kvällen.
Jodå minsann:) Bra kvinna reder både sig själv och såsen;)
Efter lite små irriterande missar lyckades jag få ihop den och korven blev klar nästan i tid den kvällen.
(Tror att det var i Torsdags.)


I går kväll skulle vi då hård testa med entrecote och inte vet jag hur det gick till......Men i samma stund som jag lagt köttet på grillen öppnade sig himmelen och stora droppar hotade att släcka min fina glöd:(

Räddningen som så många gånger förr blev mitt cerisa paraply:) Fattar inte vad som händer om jag på något vis dansar regndans när jag ska grilla. Eller varför det alltid blir så?



I dag har det varit Mors dag:)))) Jag har plikttroget uppvaktat min mamma och mina älskade barn har plikttroget uppvaktat mig;)

I morgon gäller det. Nu bara MÅSTE det gå bra!!!!