torsdag 30 augusti 2012

Efterlängtad helg!

Så är den då här igen!
Årets mest efterlängtade helg:)
Tjejmilen helgen.
Varje år i jag vet inte riktigt hur många år har vi M, H och jag åkt med "Jonny buss" till Stockholm.
Officiellt springa tjejmilen.......Oss emellan shoppa, dricka vin ,snacka skit, skratta och göra hela staden osäker:)))


Den här helgen är helig och ingenting kan få mig att avstå från den. Vi hade upphåll under några år. Men insåg att vi behövde detta så väl att vi tog nya tag för ca 7 år sedan och nu lär vi nog aldrig sluta igen.

Bussen rullar iväg i morgon bitti och kommer hem på Söndag kväll.....Under dessa dygn ska vi alltså ta oss igenom en stor del av Stockholms affärsstråk, restauranger, fik och dessutom hinna klämma in ett lopp med löpardojor på tillsammans med nära 30000 andra tjejer, kvinnor eller kärringar. You name it.;))

onsdag 29 augusti 2012

Ledig ledighet:)

Vaknade i morse och insåg att jag har sovit ännu en hel natt....
Inget vakna mitt i natten för att sedan i timmar grubbla,fundera,känna oro och illamående.

Tänk att det var så enkelt. Ett litet besked och plötsligt kan man börja leva och njuta igen.:)

Visst har jag haft huvudet över vattenytan den här tiden och visst har jag sovit en och annan natt det senaste halvåret.....Men någonstans har det hela tiden funnits en krampaktig känsla som smugit sig fram varje gång ett Tack men nej tack har visat sig i ett mail eller telefonsamtal.......Alla dessa gånger jag varit nästan ända framme och sedan snubblat på målsnöret.
Det har varit tufft kan jag säga och det har tagit på krafterna att inte visa för mycket hur besviken och faktiskt även knäckt jag har känt mig........

Men nu är den tiden över och jag hoppas innerligt att den aldrig kommer tillbaka.

Tiden fram till jag börjar min nya anställning är jag nu ledig....Alltså ledig på riktigt.....Jag kan göra allt det där som jag tänkt göra. Men inte riktigt kommit igång med.....

Mitt "kontor" ska rivas ut och allt gammalt ska slängas. Här ska tapetseras och målas och göras riktigt mysigt..... Har aldrig kommit igång med det tidigare utan har suttit här i gamla barnkammaren med rosa väggar och "barnkammarfondtapet". (Sug på det ordet alla "särskrivningsdebattörer".)
Nu ska jag välja färger som passar mig och göra det riktigt trivsamt.

Igår hade jag den stora äran att få ha mitt älskade "barnbarn" Bella här hos mig.
Vi tog en riktigt skön långpromenad på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi och mötte "lillhönan" på skolan.

I samma stund som busvovven får syn på lillhönan, så är jag bara luft;)

De har någonting ihop de där två. Dit Bettina går....Dit går också Bella.....Så mysigt att se:))


Idag är jag ensam hemma igen och nu är det dags för sista träningspasset inför tjejmilen......

Har jag sagt att målet är under timmen???
Glöm det.....Då måste jag ha varit kraftigt sinnesförvirrad eller så menade jag att min väninna kommer att klara det på under timmen;)) Själv får jag ha som mål ca 67 min.. Ok??



måndag 27 augusti 2012

Kim M. Kimselius är här nu!: Vill du ha ett exemplar av Den där dagen? Tonårsbok av Kim M Kimselius

Kim M. Kimselius är här nu!: Vill du ha ett exemplar av Den där dagen? Tonårsbok av Kim M Kimselius

Gå in och titta på Kim M. Kimselius Blogg!! Där kan du vara med och tävla om ett eget exemplar av hennes nyutgivna bok: Den där dagen.
En tonårsbok som lika väl kan läsas av vuxna.



Alla Kims böcker i serien om Theo och Ramona är skrivna på ett sådant sätt att både barn och vuxna kan läsa och fängslas av den spänning hon bygger upp.

Den här vänder sig vad jag förstår mer till tonåringar och är kanske lite svår för de allra yngsta. Men jag hoppas ändå på att vinna den för att efter ha läst den spara den så att Bettina kan läsa den när hon är gammal nog att förstå.

Den från TV 5 så berömda.....

För ett år sedan lovade jag min "lilla mamma" att ta med henne till den från Tv så berömda butik U.
Den gången blev hon sjuk och inlagd på sjukhus.
Sedan blev det inte av att vi kom iväg.

Så för en vecka sedan när jag var på besök i Värnamo bestämde vi oss för att nu tar vi och åker iallafall och hon lovade att inte bli sjuk;)


Min mamma kan man lita på. Så i dag for vi iväg till detta åtråvärda ställe.
Om nu någon av er som läser detta aldrig har varit där........Åk dit säger jag bara. Det är ett helt fantastiskt ställe och man blir så glad av att kunna shoppa hejdlöst utan att bli ruinerad.

Vad de har på GeKås? Fråga istället vad de INTE har;)

Jag som inte skulle köpa något kom ut från stora butiken med inte mindre än fyra stora påsar proppade med saker som jag just i den stunden insåg att jag bara måste ha.

Två underbara koftor och en stickad tröja till mig. Jeans, tröjor, T-shirts, leggings, trosor och strumpor i massor till lilla livet, som inte var med pga att hennes elaka mamma anser att skolan är viktigast:) (Mysiga små presenter,pysselsaker och andra leksaker smög också ner i påsen.)

Sedan kommer allt det där andra: bakplåtspapper, plastpåsar, schampo, duschkrämer, deo, bindor, mm.mm.mm för minst ett år framåt.

Min mamma var glad och nöjd med sina inköp och vi rullade hem utan att ha besökt en enda av alla dessa massor av butiker som ligger på området runt omkring.

Så på det hela en lyckad utflykt:)

Ps. Nu hör det till saken att jag på Fredag drar till Stockholm för årets STORA shoppinghelg...Ds.

söndag 26 augusti 2012

Dagen jag väntat på:)

Så kom den då äntligen. Dagen jag väntat på sååååå läääääänge.
Dagen då jag fick beskedet. Beskedet som jag drömt om i ett halvår minst...Eller ett drygt år om man ser från den dag då jag fick veta att jag måste se mig om efter ett nytt arbete.

I Fredags förmiddag under ett möte. Fick jag klart besked om att jag är välkommen att börja jobba den första Oktober.

Det var inte det jobb jag hoppats mest på. Ej heller det jag trodde att jag skulle syssla med i framtiden.
Men när jag satt där på mötet insåg jag mer och mer att detta är precis det jag vill och kan. Jag kommer att göra ett kanonjobb och kanske fortsätter jag uppåt i kedjan. Eller så väljer jag helt enkelt att vara där jag är. Det får framtiden utvisa.......Jag vet bara att jag kommer att lägga hela min själ i att min arbetsgivare och mina kunder ska vara nöjda. :)

För första gången på många år har jag ett jobb där jag inte har ansvar över andra. Jag har ingen dygnet runt jour. Jag kommer att jobba "normala" arbetstider. Med lediga kvällar och helger och just nu känns det helt fantastiskt skönt.

Tiden fram tills jag börjar ska jag bara njuta och göra allt det där som jag inte gjort, för att jag hela tiden känt en oro över framtiden.


Nu är jag i MÅL!!!!



torsdag 23 augusti 2012

Skolstart = Höst!

Så då var dags igen.....Idag tog hon sin väska och drog:(
Nu lämnas jag ensam igen......Efter tio underbara veckor tillsammans.

Sommarlovet är slut och vardagen tar vid.
Det har varit en fantastisk sommar. Trots ständig oro för framtiden. Så har jag njutit av att få till bringa hela sommaren med min underbara dotter.

Vi har gjort så mycket kul tillsammans och hon ger så mycket glädje varje dag.

Men idag var det dags att börja skolan igen. Redan tredje klass....Glad som en lärka trallade hon iväg.
Första dagen går de bara två timmar. Så den här veckan blir det bara en heldag.

När skolan börjat brukar snart alla aktiviteter dra igång och redan igår anmälde jag henne till showdansen. Frisksportarnas friidrott började hon på för två veckor sedan. Sedan är det scouter och hon ska även börja spela gitarr i höst.

Hoppas hon behåller sin energi och livslust och fortsätter att kasta sig in i nya saker med liv och lust.:)

Vi har pratat mycket om det här med mobbing och hur viktigt det är att vara snäll mot alla. Men vi pratade också om att man måste vara uppmärksam på hur andra uppfattar saker. För olika människor blir ledsna för olika saker.
Önskar att alla tar ett sådant snack med sina barn nu till skolstarten och ännu viktigare följer upp det.
Fråga ofta hur det går i skolan. Inte bara för ert eget barn utan även hur de andra barnen mår.


Jag ska fortsätta med mitt sökande och det var väl själve fan om det inte ska lossna nu.
I eftermiddag ska jag träffa min kontakt på TRR. Det känns så där. Eftersom jag inte tycker att jag har något nytt att komma med.

Men jag vet att jag brukar vara fulltankad av energi när jag kommer därifrån och sedan är det bara att tuta och köra:)


onsdag 22 augusti 2012

Var rädda om naturen!!!

 I år finns det oerhörda mängder med blåbär här i trakten.
Det räcker gott och väl till alla som vill ha.

Jag har varit ute flera gånger och plockat några liter per gång.
För hand givetvis!!!!!

Ledsen blir man när man ser hur många förstör genom att tex plocka blåbär med lingonrepa....Visst det går fortare och visst blåbärsriset kommer ju ändå att tappa sina löv......Men inte sjutton står någon och drar av löven på en björk med försvarsorden att den ska ändå tappa dem????

Visst jag tror säkert att det går att använda repan på ett försiktigt sätt....Men här är två bilder från samma ställe. Före och efter att någon repat:(((
Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller sitter på en sten och tänker. Allemansrätten är en unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra.











Så det kändes skönt att få gnälla lite:) I går när vi plockade våra bär var det också extremt mycket insekter i farten. Bettina tyckte att det var lite jobbigt, så hon uppfann en egen fälla.....Med hjälp av en liten kvist fångade hon upp ett spindelväv. Sedan höll hon det i handen och fångade (mest hotade) närgångna besökare... ...
Jag vet att jag som ska vara så "Kalle redig" med naturen borde lära min dotter att även insekter har rätt att leva.

Men HALLÅ ELLER;)

måndag 20 augusti 2012

Väldoft i skogen:)

Om någon av er som läser detta befann er i skogen mellan mitt hus och Högabråten....I dag ca 15.00.

Om ni i så fall tyckte att det luktade fantastiskt gott därute i skogen........

Ja då var det bara jag som varit ute och löptränat.


Nu tror ni att jag "skämtar Aprillo" med er. Eller hur?

För ingen kan väl tänka sig att det luktar gott om mig när jag är svettig som en "wookad gnu";)


Men tro vad ni vill för så här var det. Jag började svettas efter ca 1,5 km och tyckte då att det luktade ovanligt gott i skogen.
Jag älskar ju skogsdoft även i vanliga fall. Men det här var annorlunda...

Jag kämpade vidare på min lilla flåsturne och ju mer jag svettades ju godare och starkare blev doften......

Vid ca 5 km började jag bli orolig att min hjärna fått ett litet "släpp" och inte riktigt visste vad som var verklighet eller fantasier. För inte sjutton kan svett lukta så underbart. Jag stannade och drog in ett djupt snort under armen....FY FASIKEN vad det inte luktade gott där i alla fall.

Så jag fortsatte springa och där var den igen...Mmmmm underbara väldoft.

Då kom jag på vad det var....Jag hade ju tillbringat förmiddagen hos frissan och eftersom jag svettas även i hårbotten. Så frigjordes doften av hårvård:))))

Så alltså var det min doft ni kände i skogen i Skillingaryd i dag...Bara så att ni vet;)

lördag 18 augusti 2012

Lyckliga dagar:)

Tre hela dagar fick jag......Tre hela dagar av total lycka:).....
Nu hoppas jag bara att jag kan lagra den här känslan och ännu mer utstråla hur mycket jag älskar att jobba vid nästa intervju......

Många suckar nu över att semester och ledighet är slut för den här gången.
Snälla gör inte det.....Ni är så lyckligt lottade som har jobb.

Att det kunde vara så kul att sälja skor hade jag ingen aning om.....Nu var det ju slutrea. Vilket innebar att många gick lyckliga ut ur butiken med stora fynd. Att se kunder nöjda med sina inköp är en sådan oerhörd tillfredsställelse:)

Sedan har höstnyheterna så smått börjat smyga sig in och många kommer in bara för att kika lite och prata bort ett par minuter. (Passar också mig.)

I morgon ska jag för första gången på länge njuta av att vara ledig och på måndag är det "på ett" igen.
Söka, leta, söka, leta........

måndag 13 augusti 2012

Och där kom vardagen i kapp.......

I scratch your back if you scratch mine är ett passande uttryck när man hjälper varandra.
Det är exakt vad min väninna M och jag ska göra den här veckan.
Hon har en skoaffär och behöver åka på mässa med sin personal. Jag har inget jobb och är i akut behov av sysselsättning och att träffa folk.........Alltså hjälper vi varandra. Tre dagar ska jag sälja, prata, skratta, njuta och bara älska livet:).



I dag när jag vaknade hade mannen redan åkt till jobbet......Det betyder att vardagen är här....Så där bara....Krach,bom, bang!!!!

Sommarlovet för lillhönan pågår denna och nästan hela nästa vecka också. Men det blir inte riktigt samma sak som när hela familjen är ledig......

Men den här hösten kommer att bli speciell. Det är jag helt säker på......
Jag ska slå personligt rekord på "tjejmilen".....Det är jag nästan säker på.
Jag kommer att börja jobba......Det är jag också helt säker på.
Jag kommer att hitta hur mycket trattkantareller som helst......DET OM NÅGOT är jag säker på.

Så kom igen bara vardagen. Jag är redo;)

söndag 12 augusti 2012

Golf kanske?

Nu går vi mot slutet av semestern i den här familjen....För den här sommaren.
I morgon börjar han som försörjer oss att jobba och jag ska på alvar jobba vidare på att få tag i någon som inser att deras företag inte kommer att överleva utan mig;)

Vi har ju varit ganska aktiva med mycket friskluftsliv och vandringar de här här veckorna. Så vad vore väl bättre än att avsluta med en?

Höglandsleden går igenom en stor del av Småland och är mer eller mindre fin att gå. Vi valde att ta bilen till Vaggeryd, sedan tåget till Hok. För att följa leden tillbaka.

Den tillhörde inte de vackraste eller trevligaste bitar. Mycket landsväg och långa sträckor på asfalt:(

Men även skogstigar och sjöar. Sträckan vi gick mätte 18,6 km och vi tog hela dagen på oss i lugn och ro:)

I början av sträckan går man igenom en golfbana....Det fick mig att börja fundera på det här med kontakter som är så viktigt när man söker jobb.....Den sk "svågerpolitiken" är ganska stark och med rätt kontakter ökar givetvis chanserna att komma fram i de flesta branscher.

Därför slog det mig att jag nog "måste" börja spela golf;) Jag föreslog sambon att vi satsar våra sparade slantar på att köpa golfutrustning, muta någon att ge mig "grönt kort" och betalar medlemskap i ett par tre golfklubbar.....Sedan har jag ju gott om tid att knyta kontakter med alla möjliga människor på golfbanor runt om i landet och det borde väl kunna ge mig ett jobb eller hur???

torsdag 9 augusti 2012

+ och - senaste veckan:)

Det händer ibland (Inte så ofta.) Att jag tycker att allt är "skit"!!!

Vissa dagar känns det som att ingenting blir som man vill och hela världen är emot en.

Då kan det vara bra att göra en plus och minus lista......Förhoppningsvis överväger pluslistan;)

Annars är det så klart ingen bra ide kom jag på nu i skrivandets stund. "Fniss" "fniss".....


Nåja här är min lista för de senaste dagarna:
MINUS:
1.Det har regnat kopiöst mycket i två dagar.:(
2. Jag har varit förkyld.:(
3. Mitt älskade ceriserosa favorit paraply blev stulet på Bions toalett.:(((
4.Våra gäster J och A ringde återbud och kom inte som vi planerat idag.:((
5.Jag har inte varit ute och sprungit på hela veckan.(Pga förkylningen.)
6. En av mina absolut bästa vänner har drabbats av inflammation på balansnerven:( ( Hoppas hon blir pigg snart).
7. Jag har fått ännu ett negativt svar ang jobb:((

Ser nattsvart ut eller hur?

PLUS:
1. Soligt kanonväder idag:)
2. Förkylningen är nästan borta.:)
3. Filmen vi såg var bara såååå rolig.:) "Ice age 4".
4. I går hade vi gäster M och K.:)( Alltid lika mysigt.)
5. Jag har cyklat till och från Byarum idag och i morgon kan jag springa igen:)
6. Vi hittade massor av kantareller idag IGEN:)
7. G har fortfarande semester och vi njuter av långa sovmornar:)
8. Min mamma har varit på semester med två av sina systrar och haft det kanonbra på Bornholm.:)
9.Min dotter säger att hon älskar mig.:)))
10. Det vimlar av lingon i skogen.:) Vilket jag i och för sig inte berörs av eftersom ingen här hemma äter lingon.:)))Men det är väldigt vackert;)


Phuu Vilken jäkla tur....Listan på Plus blev längst alltså är allt bara bra:)


Att jag är galen i skogen...Betyder det att jag är skogstokig?;)






måndag 6 augusti 2012

Ger inte upp än...

I dag är det en sådan där regnig dag.....
Alla vet nog vad jag menar. Vi har ju liksom fått ett antal sådana där regniga dagar den här sommaren;)

Men om man ser tillbaka...Vilket jag normalt inte tycker att man ska göra. Men om....man nu gör det iallafall. Så kommer man att se att vi faktiskt har haft ganska många sådana där soliga dagar också:)

Och även om det nu är en sådan där regnig dag idag och många har slutat sin semester nu.....
Även om det är så.....Så behöver det ju inte innebära att sommaren är slut. Eller hur?

Ännu kan det komma soliga dagar. Ännu kan det vara varmt och skönt!!!

Här i huset har vi snöat in på Cupcakes. Bettina och jag bakar olika sorters muffins och hon dekorerar i olika färger och med olika sockerpärlor:)


Kanske blir det vår specialitet om vi nu öppnar ett Café så småningom;)

Idag blev det chokladmuffins med vitchoklad frosting. (Rosa)

Förkylningen sätter stopp för all träning även idag. Så en promenad på ca 40 min får jag vara nöjd med.

Hoppas på att kunna springa i morgon:)

Råkade visst anmäla mig till Göteborgsvarvet 2013 när jag satt och surfade lite innan;) Så nu är det bara att köra på....

söndag 5 augusti 2012

Åh...Typiskt:(

Så blev jag förkyld också:(
Nu behöver jag ju varje dag till att bättra på min löpträning. (steg längd och hastighet.)

Då lyckas jag bli förkyld......


Har endast tagit en liten fyra km promenad genom skogen i "snigelfart".
Hoppas det går över fort. För jag måste verkligen träna nu.....

fredag 3 augusti 2012

Dags att öka farten.....

Jodå så är det så det är så........
Jag gav mig faktiskt ut på en träningsrunda igår. Mitt på blanka eftermiddagen. 29 grader visade termometern och åskvärmen dallrade:)
Eftersom vi hade bestämt oss för att grilla på kvällen. Visste jag att det var nu eller aldrig.
Jag borde valt aldrig;)
Det var en plåga från första till sista steget. Men 5 km blev det i allafall:)

Nu är mitt stora problem att det går så infernaliskt sakta......Jag måste börja öka farten!!!!
Har jag sagt att mitt mål är att springa tjejmilen på under en timme????
Varför sa jag det????;)Varför kan jag aldrig lära mig att sätta rimliga mål?.......

onsdag 1 augusti 2012

Men det var gott vin;)

Den här dagen har jag dragit mitt strå till stacken och skördat både det ena och det andra.
Min lilla "täppa" där jag odlar potatis med mera, har äntligen börjat ge lön för mödan. Och det rejält.
Stora fina och många är potatisen i år:)

En hel gryta full på bara en planta....

På förmiddagen idag var jag på ett obligatoriskt möte på Arbetsförmedlingen.....Jag kommer snart att börja jobba igen.
För det sa hon;)))

Skämt åsido så hoppas jag verkligen att det lossnar nu efter semestern och fram tills dess får jag bidraga med det jag kan till familjekassan:( Fick ett besked i dag att jag nu fått utbetalt 150 dagar från inkomstförsäkringen och alltså inte är berättigad till fler. Får nu klara mig på A-kassan. Som är ca 50% av vad jag tjänade som anställd......



Men vad klagar jag för?:) Jag har ju mitt potatisland och en liten sväng till skogen gav blåbär till både paj och frukostfilen. Lite kantareller har jag också bidragit med idag;)

 Tidigare idag kom jag på att jag varit dålig på att träna senaste veckan.
Alltså visst vi har vandrat och jag cyklade till skogen.

Men ingen riktig, svettig, "halvtmedvetslösmed blodsmakimunnen" träning på hela veckan....

Skärpning tänkte jag och beslutade mig för att jag efter middagen skulle ge mig ut på riktigt plågsam runda;)


Då gick det ju inte riktigt så.......Jag hade  grävt upp de där goda potatisen och till det ugnstekt lax med romsås och grönsaker......Så vad gör jag?
Självklart serverar jag både mig själv och sambon ett riktigt gott Rosévin till:)

Alkohol och träning? Nej tack inte för mig iallafall.

I stället tog lillstumpan och jag en skön skogspromenad och det var då vi drygade ut kassan lite till genom att hitta finfina kantareller:)
I morgon ska jag träna. Det ska jag. Så det så;)