torsdag 27 juni 2013

Det händer nog alla någon gång.....

Alla och då menar jag alla har väl någon gång yttrat orden: Jag vinner ALDRIG någonting. Alla andra vinner ,men aldrig jag.....

Visst känner ni igen er va?
Det gör jag jag iallafall. För jag vet med mig att jag brukar säga så de få gånger jag köper en lott.

Ändå gör man det någon gång emellanåt....Köper en lott alltså;)

Fast om man nu tar och tänker till lite. Så har nog de allra flesta av oss vunnit någon gång emellanåt.

Det har jag gjort....Flera gånger faktiskt.....Inga jättevinster....Men å andra sidan så spelar jag inte och köper som sagt var sällan lotter.....En gång för tjugo år sedan vann jag 50000kr. Då var jag ensamstående med väldigt knaper ekonomi.....Som en skänk ifrån ovan kom de pengarna mig och mina söner till stor glädje....Stora choklad på Liseberg och en hel medvurst, rökt lax och inträde till Ölands djurpark har jag också vunnit.....Ju mer jag tänker ju mer blir det. Så nu slutar jag tänka:)

Ibland händer det att Bloggare ordnar små tävlingar för sina läsare....Då händer det också att jag väljer att vara med lite på skoj.

Förra sommaren vann jag en bok och nu för ett par dagar sedan vann jag en trisslott.
Det var bloggen : http://bosseliden.wordpress.com som hade ordnat en liten tävling.
Gissa om jag blev glad när jag fick se att jag vunnit. Dagen efter landade ett kuvert hemma hos mig med en trevlig bild på Bosse och hans fru och dessutom låg det en trisslott i kuvertet:)

Så spännande det är att skrapa lotter:)

Det pirrar i hela kroppen på mig när jag skrapar och jag brukar hoppa lite hit och dit på lotten, som om det skulle göra skillnad;)
Den här gången skrapade jag i "rätt" ordning.

 
 
Men oj det här ser ju inte så lovande ut va?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men kolla här då!!!!
X 2 blev det:))))
 
Undrar ni varför den här bilden blev så suddig?
Det kan ni undra:)

tisdag 25 juni 2013

Man kan väl inte vara bra på allt heller;)

Så var det gjort igen. Ett skönt träningspass med mina små B.
Back träning är så skönt.....Ända tills man kommit hem och suttit ner en stund. Då när man reser sig inser man att man har slarvat med efterarbetet om man säger som så...Aj ajaj:(





Nåja som synes på bilden så känner jag mig just nu lite upp och ner.
Det är så mycket som ska fixas och hinnas med heeeela tiden. Jag vill ju bara njuta av sommaren. men kommer på mig med att hela tiden planera och tänka på nästa sak som ska göras.

Skärpning alltså!!!!!

En av alla dessa saker som snurrar runt i min planeringskalender nu är att lilla B ska åka på Scoutläger till helgen. Tre nätter ska hon vara borta......

Det ska packas efter lista och så kom jag på att alla de där märkena som hon fått med sig hem under våren. De ska visst broderas på scoutskjortan. Hmmm säga vad man vill om mig...(Det är det säkert många som gör "fniss"). Men jag kan INTE brodera....Så nu vet ni det. Jag fick bita i det sura äpplet och sätta mig med nål och tråd. Resultatet blev denna gång som förra helt bedrövligt:(

Sedan står det på listan att allt barnen har med sig på lägret måste vara märkt med namn....
SUCK! Men jag tror att jag har överlistat det.

För om alla märker sina saker. Så vet ju lilla B att de saker som inte är märkta är hennes;)

Eller nähä. Inte det. Nä jag får väl sätta igång att märka då:)

lördag 22 juni 2013

Lillasyster!

Ja det är jag det. Jag är lillasyster. Sist i en tät syskonskara på 5 barn. äldst är min syster som är 5,5 år äldre än mig....Sedan följer tre bröder och sist kom jag.
I Torsdags fyllde min yngste bror 50 år och nästa år är det min tur.
Så just nu känner jag mig som lilla syster på riktigt för jag är ju ännu i fyrtioårsåldern;)


Iår fyllde jag år på Midsommarafton.....Så igår firade vi inte så mycket.(Fina blommor fick jag.)
Vi tillbringade dagen på Frisksportsklubbens midsommarfiranden med att hjälpa till med försäljning.

Lilla B hade den stora lyckan att få lämna blommor till dagens stora dragplåster Nanne Grönvall.


Idag har de stora "barnen" varit hemma på middag och jag fick ett olivträd av dem.


Nu börjar jag så smått att planera för nästa års fest. För fest ska det bli. Jag vet att många undanber sig firandet just vid 50.....Inte jag inte. Jag älskar att ha fester och jag älskar paket och blommor:)

Så det närmaste året ska jag njuta av varje sekund som ung och planera för att fira in resten av mitt underbara liv som lite mindre ung:)

tisdag 18 juni 2013

Men tänk om vargen kommer då!

Denna underbara sommarkväll fick jag ge mig ut ensam på min lilla träningsrunda.
Lilla B har fullt upp hela veckan med att hjälpa frisksportsklubben att förbereda inför midsommar.
De är nämligen sedan många år tillbaka arrangörer av ett stort familjefirande med allt som hör midsommar till. Utom nubben som får vänta tills man kommer hem på kvällen.

Mini B åkte hem till husse och matte och kvar blev jag.
Då gäller det att inte fuska. Trots värme och trötthet efter en dag på kontoret gav jag mig ut i terrängen.

Nu är det ju så att jag alltid har haft en fruktansvärd ormfobi och därför länge haft svårt att springa i skogen sommartid. Nu när jag har  blivit lite tuffare med åren , då kommer nästa problem:

Vi har blivit med varg i min skog.....Eller kanske inte riktigt .....Det är nog några km/ mil härifrån som den senast sågs.
Men vad jag har läst så har vargar ganska stora revir och just den här Zeken har faktiskt rivit ett antal får de senaste veckorna.

Då jag vägrar ha åsikter i frågan "Skavihavargsåhärlångtsöderutellerej?"....Väljer jag istället att googla lite om hur jag ska bete mig OM jag nu skulle råka träffa på honom.....

Följande gäller: Visa tydligt att du sett vargen. Gå sedan lugnt därifrån.Spring INTE. Om den följer efter: Vänd dig om och gå emot den utan att verka hotfull. Om den då anfaller. Slåss för ditt liv......Lycka till;)
Bilden är lånad från Googles bildbank!

Alltså hur ska vargen kunna veta att jag är ute och tränar om den ser att jag springer? Då kommer den ju att tro att jag springer ifrån den eller?  Eller ska jag behöva avbryta min träning och börja gå kanske?

Nåja med all denna kunskap gav jag mig ut i skogen och mitt i min tuffaste backträning inser jag att jag är inte så himla långt ifrån där den senast sågs och  att jag lämnat mobilen hemma:(

Tänk nu om den hade dykt upp där. Då hade jag inte ens kunnat ta en bild på den;)

.

söndag 16 juni 2013

Maj's nya värld: Dags för utlottning.......

Maj's nya värld: Dags för utlottning.......

Tur man inte är en trollslända!

Växlande väder...Ja det kan man väl säga att det är. Igår hade vi en strålande fin sommardag och idag öser regnet ner igen.

Det blir ju inte långtråkigt iallafall:)

Jag tror att vädergudarna beslutat sig för att driva med mig. Se bara igår då tex...Vi vaknade till molnfri himmel och jag sa till stora G att jag vågar nog ta upp köttet från frysen och satsa på grillkväll i kväll.

Sagt och gjort. Jag ska verkligen inte klaga på vädret under dagen då vi tog en dryg tvåtimmars promenad med "bungypumpsen" på militära marker strax utanför byn.

Nä då höll sig solen framme och värmde. Uppehåll var det även så att stora G kunde klippa gräset.

Jag började förbereda allt det där som gör att grillning inte alls är så bara som man alltid säger:
Sallad på färsk vitkål, morot, grönt äpple, rädisor och olja/örtblandning skulle hackas, hyvlas, strimlas, blandas......Sedan var det då den där klassiska zatsikin.(Det finns färdig att köpa säger G).
Tror jag inte på. Hemlagat ska det vara enligt mig....Skala, strimla, vätska av,pressa, blanda och kyl.
Vitlöksbröd är ju också gott till med eget vitlökssmör så klart:). Så var det spetten med champinjoner och grillost lindad i bacon....Klart!!! .....Nej nu ska det blandas till en god Sangria med apelsin och melonbitar och lite extra cognac i.

Ja sedan var det ju dags att få fart på grillen. Det vet ju alla att man ska göra i god tid för att sedan vänta in den perfekta glöden.

Den kom aldrig kan jag meddela. Allt brann upp och blev till aska:(((
Efter många och långa svordomar lyckades jag ändå få lite färg på köttet och spetten kördes färdigt i ugnen....Nu jäklar var det bara att ösa is i Sangrian och sedan skulle vi njuta av denna enkla grillkväll.
Vid det här laget var solen lååååångt borta, kalla vindar och hotande moln hade placerat sig över vårt trädäck. men gemensamma krafter röjdes bordet av och vi flyttade in i vardagsrummet.

När jag lyckats välta ut mitt glas med Sangria över min tallrik och en stor del av vitlöksbrödet som låg i nsvept i sin vita linneduk.....Då hade jag för länge sedan bestämt mig för tusende gången att ALDRIG mer planera för en mysig grillkväll på altanen.....Då mina kära vänner då!!!sken solen igen utanför och som den sken........



Detta var ju ändå bara en dag i mitt liv. Tänk den här vackra varelsen som jag träffade igår. En dag ett liv som Farbror Melker brukar säga....Hoppas inte hon tänkte grilla;))))

torsdag 13 juni 2013

Regn på skolavslutningen betyder.....

Ja nog borde det väl finnas något trevligt ordspråk om vad regn på skolavslutningen betyder.
Tex: Inga myggbett den här dagen....Eller att blommorna i håret inte vissnar,eller varför inte glada barn hela sommaren....

Vad som helst som piggar upp. För nog är det deprimerande när det år efter år efter år regnar just denna dagen.

Här i min lilla by firar man alltid ute. Så lite sol och värme hade inte gjort ont. Men barnen är lika glada ändå ,så inte ska jag sitta här och klaga:)


Efter själva ceremonin brukar jag alltid åka till grannbyn och gå på kondis med mina barn.
I år var jag tvungen att jobba. Men så snart klockan slog "slutfördagen" åkte vi dit och lyckades hitta varsin överbliven bakelse på ett nästan tomt kondis. (Vi hade inte varit ensamma där om man säger som så.)

Nä nu vet jag: REGN PÅ SKOLAVSLUTNINGEN BETYDER ÄNNU EN SKÖN SOMMAR!!!

onsdag 12 juni 2013

Jag hade varit nöjd med en halvsanning;)

Efter en lång och motig dag på jobbet kändes det skönt att dra på sig joggingskorna och ta med sig lånevovven ut på en liten joggingrunda.

När jag grävde runt bland mina träningskläder hittade jag ett linne ,som jag tror att jag köpte förra året.

Då det var varmt ute så kände jag mig lite "wild and crasy" och tog på mig linnet som ärligt talat inte riktigt går ihop med mitt gäddhäng som gömmer sig lite överallt.


Men då lilla B fick se mig så utbrast hon: Mamma du ser ju ut som en tjugoåring:)

VA??? Säg det där en gång till.

Du ser ut som en tjugoåring i det där linnet.....

Menar du verkligen det?

Ja....Eller alltså på överkroppen då.....Om man tar bort huvudet också.....Ialla fall skulle linnet passa bra på en tjugoåring........


Hmm....Ärlighet varar längst. Men jag ångrar att jag frågade två gånger för jag hade kunnat leva med det första svaret en liten stund av självförnekelse;)))

lördag 8 juni 2013

Aldrig försent att ändra sig:)

Sommaren är kort...Tralala la ...Det mesta regnar bort .hmmm sumsumsummm...



Just nu känns det som att sommaren är hur lång som helst. Man har det mesta framför sig och solen skiner som om den alltid tänker göra det. Varje dag hela låååånga sommaren.

Det gäller att ta vara på den här tiden säger en gammal klyscha:)

Nog är det så alltid. Vi måste lära oss att ta vara på stunden. Men samtidigt bör man tänka framåt.
Så nu kom jag osökt in på dagens ämne:)))

Min sambo stora G har aldrig varit så där särskilt intresserad av att springa/löpträna.
Någon gång under våra första år tillsammans. (det var på den tiden då jag tränade regelbundet och sprang olika lopp/åkte tjejvasan/cyklade tjejvättern mm,mm....)

Någon gång då minns jag att vi gav oss ut tillsammans för att springa några km.....Det hände en enda gång.

Sedan har ju jag tappat allt vad träning heter under många år. För att ta upp det igen för några år sedan....
Intresset från stora G har varit minst sagt svalt:)

Nu sedan lilla B hittat sin grej vad gäller idrott. Så händer det ju då och då att vi två tränar tillsammans.

Så i höstas någon gång chockade G oss med att komma hem från Jönköping med nya löpardojjor och ett set löparkläder.
Ytterligare några månader senare var vi i Ullared och där inhandlade han ännu några tröjor att springa i.

Men att få på sig skorna och kläderna visade sig svårare ändå......

Till sist förra Söndagen övertalade lilla B sin pappa att följa med henne upp till grönan för att springa lilla rundan.....Tre dagar senare då han hade ledig dag stack han upp själv och sprang runt ett varv eller två....Nu hände något. För samma eftermiddag då han åkte upp till Jönköping för att hämta hem en ny cykel till lilla B. Kom han hem med ytterligare ett par löparbyxor i annan modell....


Härligt!!!! Jag ser fram emot en sommar med många mil i benen. För när hela familjen kan dela samma intresse så är det lättare att få tid till träning.....

söndag 2 juni 2013

Vilken grej alltså;)

Ännu en helg att lägga till handlingarna.
Känns som den har varit ganska lång. Kanske för att vi startade redan i Fredags eftermiddag.
Snabbrepris av helgen kommer här. Håll i er nu åker vi:

Fredag: Eksjö, Stadslopp, B sprang vi hejade på. Sista 10 min på Letsdans finalen.....

Lördag: Städning, cykling till Vaggeryd, glass, trädgårdsfix, grill, vin och lite till vin:).

Söndag: Morgonjogg 4 km, Jönköping, XXL Vildmark, Ljuvlig salladslunch på Bryggan vid Munksjön, Maxi.....Och det var där det hände!!!!!


Jag investerade i denna helt fantastiska grej......Kärcher batteridriven fönsterputsarskrapa:))))

Efter ett tips från A på min mat och pratjunta, så har jag mer och mer funderat på den här lilla saken och nu till sist blev det så att en blev min....

Söndagskvällen ägnas nu åt att putsa fönster och det är så roligt att man står med ett fånigt leende på läpparna hela tiden:)

Inga ränder, Inga fläckar, Inget gno och gnida.....Bara slabba på och suga upp.....

MEN!!!! Batteriet höll bara till 11 fönstersidor och vi har 24 i huset...Så ett litet minus som gav mig tid att blogga medan den laddar om.