tisdag 31 juli 2012

Steget efter;)

Sedan ett par dagar tillbaks har vi hamnat steget efter....Alltså vi kommer försent till allt.

Det började när vi slussade på Göta kanal här om dagen. Det serverades en hutlöst dyr måltid på båten....Vi valde att bara ta en skinkmacka. (Även den hutlöst dyr).

När vi så efter att ha "slussat" genom kanalen till Borensberg och "bussats" tillbaks till Berg ,var vi hungriga och hittade ett ställe som (vi trodde) serverade någon typ av dagen.  Det visade sig vara dagens meny och kostade "många pengar". Surt sa räven och så for vi iväg i bilen mot Askersund.

När vi strax innan Borensberg får se Brunneby Musteri, beslutar vi oss för att gå in där och köpa lite Cider. Det är då vi får se att även där finns en restaurang. Den bär dessutom namnet Restaurang BETTINA:)

Men nu var det ju då försent:( Eftersom vi redan ätit.
Vi kommer överens om att ta den vägen hem efter Borlänge och allt är frid och fröjd;)


Några dagar senare är vi så på väg hem........Det blir en lång resa på småvägar (Efter GPS). Vi blir allt hungrigare och funderar på att stanna tidigare. Men vi har ju lovat Bettina att äta på Bettinas.

Så kommer vi då äntligen fram kl 16.30.......Gissa vad?.......Just det!!! De stängde kl 16.00:(

Fruktansvärt hungriga och nödiga kör vi in till Borensberg och hittar ett café med tillhörande världshus.....Nu håller jag på att sprängas och rusar in på toa....(Jag kom inte försent.)

Men det visar sig att nya ägare tagit över och öppnar först på TISDAG:(((. Vi går vidare till stora hotellet och är beredda på att betala vad som helst. Bara vi får mat. Klockan är nu ca 17.00.
Middag börjar serveras kl 18.00 står det med hånfulla bokstäver på dörren.....

Nu händer det som inte brukar hända....Min annars så tåliga flicka tvärvänder, går ut på grusgången, sparkar upp en sten och utbrister: Det var väl själve FAAN också:)))

Det hela slutar med slabbig Pizza och en kexchoklad:)


Men så igår tänkte jag kolla ett kantarellställe från förra sommaren.....Vi tog bilen dit bara för att se om det var länsat redan. Det var det inte.....Meeeeen de var "överblommade" ruttna av allt regn..
Försent igen.

Nu tänker vi åka till IKEA i Jönköping.....Undrar just om de har stängt för året?;)

4 kommentarer:

  1. Oj,vilken otur ni hade med "matställen"...men Ikea tror jag är stabila..tror det är öppet jämt utom julafon och ytterligare ngn afton. //M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var öppet. Men under ombyggnation:) Tydligen nyinvigning på Fredag med pompa och ståt:)))

      Radera
  2. Hahaha! Det var ju en riktig otursresa, men jag kunde tyvärr inte hålla mig för skratt. Hoppas du hade tur med IKEA.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att du skrattar....Det bjuder jag gärna på:))

      Radera