I mitt kylskåp hade jag:
1 st skrynklig paprika.
1 st stor lite för mogen tomat.
6 st överblivna pannkakor.
1 st 250 g väldigt mycket inte så himla frächa champinjoner.
1/2 liter yoghurt naturell utgången datum....
1 burk creme fraiche också utgången datum.....
Inget av detta skulle jag betala för i en affär.
Men eftersom jag hatar att slänga mat och anser att vi gör det alldeles för mycket i Sverige så.......
Jag stekte upp champinjonerna med en lök och en klyfta vitlök. Tillsatte 400 g nötfärs, den skrynkliga paprikan, tomaten som sagt god natt, lite tomatpure, rökt paprikapulver och halva burken creme fraiche. Kokade ihop det hela. Sedan varvade jag detta med de överblivna pannkakorna i en form. På med lite" halvgammal" parmesan och in i ugnen i 15 min......
Detta mina vänner blev fantastiskt gott....
Va? Vadå??? Jasså yoghurten:).
Den blandade jag med lite mjöler och fröer och russin och nötter, och honung och ett par teskedar bikarbonat.
Ner i en avlång form.
in i ugnen 200grader ca en timme....Supergod och nyttig limpa:)
Släng ingen mat i onödan!! = pengar över till annat!
Men åh... jag är jättedålig på att ta vara på mat. Du vill inte veta vad jag har i min kyl :-(
SvaraRaderaKram
Skäms på dig;).... Se det som en utmaning att hitta på nya recept.
RaderaSå länge det inte luktar eller smakar konstigt är det fullt ätbart.
Kram
Du är strået vassare än Kajsa Warg. Hon la inte ut sina recept på nätet. Kram
SvaraRaderaMan taga vad man hafva kan och sedan ska man dela med sig tycker jag:)
RaderaKram
Tycker inte heller om att slänga mat men jag gör det numera tyvärr......har inte lärt mig att handla för en person än och det gör det ju inte lättare att jag handlar mat (via hemleverans från Mat.se) en gång/vecka. Dessutom är förpackningarna inte anpassade till små hushåll. Konstigt egentligen eftersom vi så ofta läser om att vi har jättemånga singelhushåll.....
SvaraRaderaJa det är konstigt att allt ska vara i storpack.
RaderaDu är som Cajsa Warg du, o det är jag också, har till o med hennes kokbok, något föråldrad kanske med tanke på råvaror..
SvaraRaderaHittade en kul kokbok på loppis förra veckan, Lallerstedt har gett ut en kokbok med bara fiskbullerecept, åt Abba! Har tänkt pröva orientaliska fiskbullar en vacker dag...gillar asiatiskt jag
Kram
Haha:))) Ja det låter som en spännande bok...Bara fiskbullar:))
RaderaJag är jättedålig på att hitta på mat även när kylskåpet är fullt men min sambo kan trolla med tomma kylskåp . Man fattar inte att det blir så gott när det inte fans någonting att använda .
SvaraRaderaDäremot brukar jag försöka äta ur frysen då och då men då är det ju mer små slattar som jag tillagar . Alla får äta olika mat , men det är bra .
Men som du säger så slänger man aldeles för mycket av saker och mat .
Ha en fin dag
Kram
Lyckliga du som har en så duktig sambo!!
RaderaKram
Hej. Mycket klokt att ta till vara på det som man har i kylen. Är rätt så duktig själv på detta men....i går köpte jag fläskkarre som det var en vecka kvar på datumet, men då jag skulle tillaga den idag så fick jag snabbt slänga ut eländet på altanen. Fy fan vad den luktade. Så ibland måste man bara få slänga.
SvaraRaderaHej svejs.
Absolut...Om det luktar eller smakar illa..Släng "skiten";)
RaderaHåller med! Här slängs det väldigt sällan mat, vi försöker ta vara på det mesta. Kul att få till nåt gott av lite oväntade ingredienser:-)
SvaraRaderaVisst känner man sig nöjd när man lyckas ta till vara:)
RaderaEn award till dig finns hos mig!
SvaraRaderaTack snälla du....Jag sparar den lite om det är ok?
RaderaKram