måndag 19 mars 2012

Skåne öppnar till Påsk!

Helgen i Skåne blev lite annorlunda än vad det var tänkt. Redan för tre veckor sedan mailade jag till en turistbyrå i Skåne för att få broschyrer om Linderödsåsen och dess vandringsleder.
eftersom inga broschyrer dök upp tänkte vi att det fixar vi på plats..........Men vad vi inte visste då var att nordöstra Skåne stänger på hösten och öppnar inte igen förrann till Påsk:(
Vart vi än kom restauranger, caféer, butiker till och med turistinformationen i Åhus så möttes vi av lappar på dörren med orden: Tack för den här säsongen och välkommen igen April 2012........
Nåja vi hade ju förbokat B&B i Everöd och det var absolut till belåtenhet. stort fint rum och bra frukost.
Mat lyckades vi också hitta på Brösarps gästis var det öppet och kanonbra. (Övriga sunkiga pizzerior och "kineser"fanns klart ett antal i var och varannan by.)
Lite tidigt också att vandra i bokskogar men ändå skönt och vackert.










Hela den kyliga Lördagen tillbringade vi ute vid blandannat Forsakar och på kortare vandringsleder runt Agusa.
Man varnades för att gå på stigar nere i ravinen pga att träden angripits av svamp och därför kunde falla när som helst.





Men det var helt ok att stå ovanför och fotografera;)










En annan lite skrämmande sak med Skåne var dessa varningsskyltar för fästingar som satt längst vägarna.(Kunde tyvärr inte stanna bilen just där, så jag har hämtat bilden på nätet.) Tur att vi inte var här under sommartid säger jag bara. För fy sjutton att bli "nedlusad" av dessa bestar;)












Helgen avslutades med att vi fick närvara vid den här söta lilla godbitens barndop i Hörby.
Min systerdotters dotter Denize!




När vi kom hem väntade ett kuvert i brevlådan.........Broschyrer om vandringar på Linderödsåsen från Hörby turistbyrå;)))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar