måndag 28 maj 2012

Resan del 2.....

Onsdagen den 16 Maj:
Efter att ha sovit ut ordentligt och avnjutit en "fantastisk" frukost (Fniss, fniss.) Så begav vi oss i väg med bussen ca 5 km. Där var vi först på plats vid Villa Romana Del Casale......Ett av de stora världsarven. En antik Romersk kejsarvilla som pga sin arkitektur och sina magnifika golvmosaiker är ett mycket fint exempel på sentida rommar rikets konstverk. (Att vi var där tidigt visade sig snart vara ett mycket klokt val.Då det strömmar hit turister från hela världen. Snart hade vår buss sällskap av många många många bussar).  

Här tillbringade vi ett par timmar och beundrade de helt fantastiska mosaikgolven som ser ut som målningar. Men alltså är små små mosaikplattor. Villan är under ständig restaurering. Så stora delar var tyvärr avstängda.                                                                       

Nu begav vi oss vidare norrut till Grottacalda. Där vi påbörjade vår första vandring. En mycket lätt sträcka på 6 km i ett intressant kalkområde med massor av vildvuxna orkidéer. Här åt vi också veckans första picknick med härlig utsikt över landskapet:)

 Här får bilderna tala:









Efter den här sköna försmaken av vad som väntar oss. Åker vi vidare med bussen längre norrut mot Madoniebergen . Där möts vi av en både dramatisk och fascinerande landskapsbild. På en höjd av 1300 m ö h ligger det fjäll hotell som vi nu ska tillbringa två nätter på.
Snart är det dags för ännu en 3 rätters middag, lite vin och en god natts sömn. För i morgon blir det vandring på riktigt;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar