fredag 1 juni 2012

Resan del 6.......


Att vakna en Söndags morgon i Maj och befinna sig på Sicilien, öppna balkongdörren och blicka ut över den vackra ön IsolaBella........Den känslan är svår att beskriva i ord!
Att ön dessutom ägs av Världs naturfonden. (En organisation som ligger mig varmt om hjärtat) Gör helt klart att den här morgonen känns alldeles,alldeles extra  underbart........

Vi beger oss iväg för att utforska de närbelägna Peloritanibergen. Ca 8km vandring och i dag känns uppförsbackar i benen. Små, smala, slingrande vägar. Där Naturen styr och vissa delar av vägen helt spolats bort av vattenmassor.
Vi äter vår picknick och sedan traskar vi vidare nerför Mont Veneres topp. Vi tar en paus i den pittoreska byn Castelmola. Där bjuds vi på ett mycket gott mandelvin.
Trång gränd hindrar inte en Italienare;)

Nu styr vi stegen ner till Siciliens okrönta drottning. Den vackra staden Taormina:)
Här skingras gruppen för några timmar och vi utforskar på egen hand. Den grekisk/romerska amfirteatern var väl värd ett besök. Längst huvudgatan myllrade det av både lokalbefolkning och turister. Det var ju Söndag:)


Kvällen valde vi att äta en STOR god Pizza och sedan tog vi linbanan hem till hotellet. Tidigt i säng för i morgon väntar Grand Finale....ETNA:)


 

4 kommentarer:

  1. Fantastiska bilder! Du fick med en mycket söt och glad flicka också. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra med en linslus som älskar att agera modell:)

      Radera
  2. Häärligt! :-)! Man blir sugen på att åka dit!!

    SvaraRadera